Dezinsekcija i deratizacija.

Dezinsekcija je pojam koji oznacava skup mera i postupaka kojima unistavamo ili kontrolisemo populaciju stetnih insekata.U različitim vrstama objekata dominiraju različite vrste štetočina(mravi, bubašvabe, buba ruse, komarci, muve…) koje su prenosioci uzročnika oboljenja ljudi i životinja, uzročnici materijalnih šteta kao i one koje svojim prisustvom uznemiravaju ljude i životinje. U prvu grupu ubrajamo sve mere koje služe za sprečavanje samog problema i nazivamo ih preventivne mere. Preventivne mere podrazumevaju sve aktivnosti koje bi sprečile nastanjivanje i dolazak insekata na jedan odredjen prostor ili objekat. Pod tim pojmom podrazumevaju se sve higijenske mere kao i sva gradjevinska rešenja (zatvaranja rupa, prolaza i td.). U drugu grupu ili grupu kurativnih mera, ubrajamo sve metode koje se koriste za saniranje t.j. lečenje već nastalog problema i tu pravimo podelu na Mehaničke, Fizičke metode, Biološke metode i Hemijske metode. Utvrđivanjem prisustva problema, identifikovanjem vrste štetočina i infestacije vrši se odabir metode, preparata i opreme za njihovo suzbijanje. Dezinsekciju zatvorenih prostora obavljamo preparatima koji su pogodni za primenu u javnoj higijeni, nemaju štetno dejstvo na ljude i životinje, ne mogu izazvati alergije niti druge negativne reakcije i poseduju dozvole nadleznih institucija.

Deratizacija je skup mera i postupaka koji se sprovode u svrhu smanjenja populacije štetnih glodara: pacova, miševa i mišolikih glodara. Postoji tri vrste metoda deratizacije, a to su biloška, mehanička i hemijska. Neke od metoda koje koristimo su postavljanje zamki sa lepkom i postavljanje deratizacionog otrova.U svetu ima preko 3.000 vrsta glodara , od kojih u našoj zemlji žive 33 vrste.

Minimalna vrednost posla, uz besplatan dolazak je 2.500 RSD na teritoriji Beograda I Panceva. Za lokacije u okolini naplacujemo samo stvarnu vrednost goriva.

  • Cena Po dogovoru
  • 061/26-87-730 Beograd 060/15-05-560 Niš